Radyoterapi Ünitemiz'de 1 Yılda 500 Hastamızın Tedavisi Tamamlandı
Radyoterapi, yüksek enerjili X-ışınları, elektron demetleri ve radyoaktif izotoplar yoluyla kanser hücrelerini öldürmek ve tümörleri küçültmek için kullanılan en eski ve etkili kanser tedavi metotlarından biridir.
Geçtiğimiz Mayıs ayında 1. Yılını dolduran Radyoterapi ünitemizde bu güne kadar 500 Hastamızın tedavisi tamamlanmıştır. Hasta memnuniyet oranının üst düzeyde olduğu 2 radyasyon onkolojisi uzmanı, 2 medikal fizik uzmanı, 3 radyoterapi teknikeri, 1 hemşire, 1 sekreter, 1 personel kadrosuyla hizmet veren Ünitemizde kullanılan yüksek teknolojiye sahip cihazla şu anda mevcut tümörlerin %99’unu radyoterapi (ışın) verilerek tedavi edilebilmektedir.
İleri teknoloji gelişmiş cihazlarımızla donatılmış Radyoterapi ünitemizde Onkolojik tanı almış tüm hastaların hepsi radyasyon onkolojisine yönlendirilmesi suretiyle tedavileri gerçekleştirilmektedir.
Radyasyon tedavisi ışınlanan tedavi alanındaki hücrelerin genetik materyaline zarar vererek bu hücrelerin büyüyüp, çoğalmasını önler. Radyasyonun kanser hücrelerine etkisi iyonizasyon yoluyla olmaktadır. Bu etki iki farklı şekilde gerçekleşir; bazı hücreler radyasyon sonrasında direk etkilendiğinden hemen ölürler, bazılarının ise kromozom ve DNA'larında hasar oluşur, çoğalamazlar ve ölürler. Radyasyon tedavisi ile kanser hücrelerinin yanı sıra normal hücrelerde hasar gördüğü halde, normal dokuların pek çoğu iyileşir ve normal fonksiyonlarını kazanırlar.
Hastanemiz -2 katında ayrı bir girişi bulunan Radyoterapi Ünitemizde onkolojik hastalıklar olan
Santral Sinir Sistemi Tümörleri Deri Kanserleri Baş-Boyun Kanserleri, Hematolojik maligniteler, Akciğer Kanserleri, Mediastinal Tümörler, Meme Kanseri, Gastrointestinal Tümörler, Ürogenital Kanserler, Jinekolojik Kanserler Yumuşak Doku Ve iskelet sistemi kanserlerinin radyoterapi (ışın) tedavisi düzenlenerek gerçekleştiriliyor.
Radyoterapi ünitemizin işleyişi hakkında bilgi veren Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali “Günümüzde ileri teknolojik gelişmeler sayesinde radyoterapinin kullanımı da çok ilerleme kaydetmiş ve gerek tedavi sonuçları gerekse yan etkilerin azaltılması açısından en başarılı tedaviler arasına girmiştir. Başarılı bir tedavide esas olan, uygun ve etkili radyasyon dozu tümöre uygulanırken, etraftaki normal dokunun mümkün olan en az dozu almasını sağlamaktır. Eskiden kullanılan geleneksel metodlar ile bu amaca ulaşmak çok zor hatta nerdeyse imkansız iken yeni teknik yöntemler ile mümkün olan en iyi ışınlama yapılabilmektedir. Günde ortalama 40 hastaya hizmet veren ünitemiz sayesinde kanser hastalarımız başka illere gitmek zorunda kalmayacaklardır. Son teknolojik cihazlarımızla birlikte hasta konforumuz maksimum seviyede tutulmaktadır.” Dedi.