İngiliz Hasta Yine Hastanemizi Tercih etti
18 Mayıs 2023

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında hastanemizde boyun omurlarındaki darlık nedeniyle başarılı bir operasyon geçiren Bernard John Kelly adındaki İngiliz hasta hastanemizden aldığı hizmet ve hekim memnuniyetinden dolayı ikinci ameliyatını da hastanemizde olmayı tercih etti.
İngiliz hasta Bernard John Kelly 2023 Şubat ayı başlarında, bu kez de bacaklarındaki güçsüzlük ve yüreyememe şikayeti nedeniyle hastanemize başvurdu.
Boyun ameliyatını gerçekleştiren Beyin Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cengiz Kara ile görüşen B.J. Kelly’e şikayetlerinden dolayı bir bel ameliyatı planlandı. Güneydoğu illerimizde meydana gelen deprem felaketi sebebiyle ameliyatı bir süre ertelenerek 17 Nisan 2023’de gerçekleştirilebildi. Bu tür durumlarda kullanılan bir yöntem olan nöromoniterizasyon ile hastanın omuriliği ve bacak sinirleri ameliyat boyunca aralıksız kontrol altındaydı. Böylece omuriliğin ve sinirlerin zarar görme riski en aza indirilmeye çalışıldı. Ameliyat başlangıcı ve sonu itibariyle ölçümlerde, dokuların bası altından kurtulup normal işlevlerine kavuşma oranı %80’leri aştı.
Başarılı bir operasyon sonrasında hastamız ameliyatın ertesi günü ayağa kalkerken sinir muayeneleri tümüyle normal bulundu. Bernard John Kelly 28 Nisan günü taburcu olarak ülkesine geri döndü.
Başhekim Op.Dr. Hasan Keser ve Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Yener Tutaş hastayı, yattığı beyin cerrahisi kliniğinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundular ve Op.Dr. Cengiz Kara’dan bilgi aldılar.

• ingiliz hasta.jpg