Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Ayı

OCAK AYI SERVİKS KANSERİ FARKINDALIK AYI

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından; kadınlarımıza Serviks Kanseri (rahim ağzı) hakkında farkındalık kazandırmak amacıyla Türkiye genelinde “Ocak Ayı  Serviks Kanseri Farkındalık Ayı”  olarak ilan edilmiştir.
Serviks kanserinin erken tanısında ve tedavisinde toplum tabanlı taramaları yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak önemli bir yere sahiptir.
“Ocak Ayı  Serviks Kanseri Farkındalık Ayı”  Çalışmaları kapsamında Eğitim Birimimiz tarafından hastanemiz poliklinik girişine açılan stantta vatandaşları bilgilendirmek, ve bilinçlendirmek amacıyla broşürler dağıtıldı. Özellikle polikliniklerde bulunan 30-60 yaş arası kadınlarımıza yönelik yapılan bilgilendirmelerde taramalara gitmeleri konusunda bilgilendirmelerde bulunuldu.
Ülkemizde rahim ağzı kanseri taramaları Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) yapılmaktadır.

• kanser haftası 1.JPG
  • kanser haftası 2.JPG