Dünya Diyabet Haftası Etkinlikleri "Yarınını Korumak İçin Eğitim Al"
21 Kasım 2022

Dünya Diyabet Haftası dolayısıyla farkındalık yaratmak için hastanemizde biz dizi etkinlik gerçekleştirildi. Bu yılki teması "Yarınını korumak için eğitim" olan
Dünya Diyabet Günü Etkinlikleri kapsamında hastanemiz poliklinik katında diyabet standı kurularak Diyabet Eğitim hemşirelerimiz tarafından parmak ucu kan şekeri ölçümü ve diyabet risk testleri gerçekleştirildi. Hastanemizde hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi gösterilen stantta pek çok kişinin diyabet değerlendirmeleri yapılarak riskli bulunan kişilere en kısa sürede doktor kontrolü önerildi, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin arttırılması konusunda bilgilendirmeler yapıldı. Diyabetli bireylerin ise Diyabet Okuluna kaydı gerçekleştirildi.
Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Melike Şahin ve hastane yönetimimiz Diyabet standına destek vermek ve farkındalığı artırmak üzere ziyarette bulunarak diyabet ölçümlerini ve risk analizlerini yaptırdılar.
Etkinlikler kapsamında Endokrinoloji Uzmanımız Dr. Serdar Şahin ve Diyabet Eğitim Hemşiremiz Serap Yasa radyo programına katılarak halkımızı bilgilendirdiler.