02 Kasım 2022

Donanımlı ve tecrübeli yoğun bakım ekibi ve tıbbi cihaz desteği ile hastalarımızın sağlığı ve konforu için pek çok girişimsel işlem gerçekleştirilebilmektedir.
Uzamış mekanik ventilasyon desteği, uzamış koma ve hava yolunu koruyamayan hastalarda endotrakeal tüpün komplikasyonlarını azaltmak ve hasta konforunu arttırmak için perkütan dilatasyonel trakeostomi işlemi yatak başında yoğun bakım uzmanlarımızca uygulanmaktadır. Yapılan işlem bronkoskopi eşliğinde hava yolları kamera ile görüntülenerek güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir. Uzun süredir hastanemiz yoğun bakım ünitesinde tedavi gören morbid obez hastamıza bu işlem yatak başında güvenli bir şekilde uygulanmıştır.
Özellikle yoğun bakım ünitelerinde takip ve tedavi edilen, yeteri kadar öksürüp alt solunum yolu sekresyonlarını atamayan hastalarda bronş ağacının temizlenmesi de bronkoskopinin bir diğer kullanımı alanıdır. Hastanemiz Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi görmekte olan zatürre nedeniyle bir akciğeri tamamen kapanan serepral palsi hastamıza da bronkoskopi yapılarak akciğer temizlenerek eski işlevine geri döndürülmüştür.
  • 311588173_449093640698143_3347980073133987807_n.jpg