İngiliz Hasta Hastanemizde Şifa Buldu
30 Eylül 2022

Sağlık alanında sürekli bir gelişme ve iyileşme içerisinde olan hastanemiz yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalar tarafından da tercih edilerek sağlık hizmeti veriyor.
Birçok alanda üst düzey işlemlerin başarıyla yürütüldüğü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemizde Bernard John Kelly(79) adındaki İngiliz hasta başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.
Uzun süredir yürümede zorluk, el ve kollarda kuvvetsizlik şikâyetiyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne başvuran hastada, boyun omurlarında darlık sonucu omuriliğinde ve kollarına giden sinirlerde sıkışmaya bağlı bir durum saptandı (servikal spinal stenoz) ve ameliyat önerildi. Ameliyatı 26 Eylül 2022 tarihinde, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cengiz Kara, Anestezist Uz.Dr. Sevil Çetinbaş ve ameliyathane ekibi eşliğinde gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili bilgi veren Op. Dr. Cengiz Kara “ Operasyonda, boyunda bası yapan iki boyun omurunun ön gövdeleri tümüyle çıkarılarak hastanın omuriliği ve kola giden boyun sinirleri rahatlatıldı. (C5 ve C6 korpektomi ve anterior cage-plak füzyon).
Bu tür durumlarda kullanılan bir yöntem olan nöromoniterizasyon ile hastanın omuriliği ve kol sinirleri ameliyat boyunca aralıksız kontrol altındaydı. Böylece omuriliğin ve sinirlerin zarar görme riski en aza indirilmeye çalışıldı. Ameliyat başlangıcı ve sonu itibariyle ölçümlerde, dokuların bası altından kurtulup işlevine kavuşma oranı %700’leri aştı.
Hasta ameliyatın 6 saat sonrasında ayağa kalktı, sinir muayeneleri tümüyle normal bulundu ve ameliyat yeri ağrıları dışında yakınması kalmadı. Toplamda 6 gün hastanede kalan hastanın, 1.5 ay boyunluk kullandıktan sonra sağlığına tümüyle kavuşması bekleniyor.” Dedi.
Hastamızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Başhekim Op. Dr. Hasan Keser “İlimize ve bölgemize en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte hastanemizi tercih ederek buradan sağlık hizmeti alan yurt dışından gelen yabancı uyruklu hastalarımızın da olması bizleri mutlu ediyor. Bu süreçte emeği geçen hekimlerimize, ameliyathane hemşirelerimize, servis hemşirelerimize ve personellerimize teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.” Dedi.

• bernard.jpg