Yangın ve TahliyeTatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

YANGIN VE TAHLİYE TATBİKATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hastanemiz Acil Durum ve Afet Yönetimi Birimi tarafından olası bir yangın ve afet durumunda oluşabilecek olaylara karşı önlem almak ve hazırlıklı olmak için tüm personelimizin de katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesinde elektrik kaçağından yangın çıktı. Personelimizin yangını fark etmesi üzerine hastane müdürlerine ve santrale bilgi verildi. Anons ile hasta ve çalışanlar tahliye edilmeleri için uyarılarak itfaiye ekiplerine haber verildi. Bu sırada Nöroloji Yoğun Bakımda yatan hastalar kısa sürede tahliye edilerek Genel Yoğun Bakım Ünitesine taşındı ve hastaların durumları stabil hale getirildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından  yangın söndürülerek durum kontrol altına alındı.

Başarılı bir şekilde gerçekleşen tatbikatın ardından hastane müdürlerine bilgi verilerek tatbikat sonlandırıldı.