Organ Nakli Başarılarından Dolayı Hastanemize Bir Teşekkür Daha

ORGAN NAKLİ BAŞARILARINDAN DOLAYI

HASTANEMİZE BİR TEŞEKKÜR DAHA

Sağlık bakanlığımız tarafından beyin ölümü tespiti ve organ bağışı ve nakli ile tedavisi sadece organ nakli ile mümkün olan hastalara yaşam şansı verilmesine katkıda bulunan hastanemiz organ ve doku bağış koordinatörlerimize, destekleri için de yöneticilerimize bir teşekkür belgesi daha gönderildi. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Deniz Ünsal tarafından Başhekim Op. Dr. İlker Çömez ve Organ Nakli Koordinatörlerimiz Uz. Dr. Azem Ülkü, Emine Karakaya ve Yeliz Baykala’ya teşekkür belgeleri takdim edilerek emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof Dr. Nurullah Okumuş imzasıyla Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yazıda  “Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastalar önemli sorun oluşturmaktadır. Ülkemizde bakanlığı sistemine kayıtlı 25 bin hasta organ beklemekte ve bu listeye her yıl 6000’in üzerinde yeni hasta eklenmektedir. Bekleyen hastalarında her yıl yaklaşık 1300 ü organ bulunamadığından hayatını kaybetmektedir. Bu hastaların tek umudu organ bağışıdır. Bu bağlamda bu sayıların artırılması öncelikle sağlık personeli olmak üzere tüm kesimlerin katkıları ve koordineli çalışmaları ile olacaktır. Bu bir görev olduğu kadar bekleyen hastaların yaşamasına vesile olmak açısından vicdani bir sorumluluktur. Bu duygularla katkısı olan tüm yönetici ve personele bekleyen ve nakil olan hastalar adına öncelikle teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” denildi.

Başhekim Op. Dr Yusuf İlker Çömez konuyla ilgili olarak: “Hastanemizde bütün birimlerimiz en iyi şekilde hizmet vermektedir. Organ Nakli Koordinatörleri olarak görev alan arkadaşlarımız da bunlara bir örnektir. Burada uygulanan çalışma modeli ile yıllardır Türkiye’ye örnek bir yöntem getirmişlerdir. Bizler de bu zamana kadar gereken desteği kendilerine sağladık bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Sayın Genel Müdürümüz Prof Dr. Nurullah Okumuş’a da hastanemizi takdir ettiğinden dolayı teşekkür ederiz.”dedi.

Organ ve Doku Nakli il Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü; özveri ve fedakarlık gerektiren bu görevin yöneticisinden yoğun bakım ameliyathane çalışanına personeline kadar bir ekip işi olduğunu ve bu belgeyi büyük bir ekip adına aldığını söylerken başta sağlık müdürümüz ve hastane yöneticilerimiz olmak üzere tüm ekip arkadaşlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz dedi.