Hastanemizde "Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi " hizmet vermeye başladı
18 Haziran 2021

Hastaların iyileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla
moral motivasyon ve manevi destek hizmeti sağlayacak olan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Birimi hastanemizde hizmet vermeye başladı.

Birimin açılışı resmi gazetede yayınlanan hasta hakları yönetmeliğinin dini vecibeleri yerine getirebilme ve dini hizmetlerden faydalanma maddesine dayanıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında görevlendirilen Din Hizmetleri Uzmanı Yasemin Bal  ve Din Hizmetleri Uzmanı Yücel Dağlı Şubat ayı itibariyle görevlerine başlarken hasta ve hasta yakınları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yeni hizmet vermeye başlayan Birimimiz hastanemiz genelinde dini manevi danışmanlık ve rehberlik alanında duyulan ihtiyaç ve taleplere cevap verecek. Hasta, hasta yakınları ve hastane personelinin kendi talepleri çerçevesinde içinde bulundukları özel şartları da göz önünde bulundurularak onlara dini konularda rehberlik yapmaya, moral motivasyon ve manevi destek hizmeti sunmaya, üzüntülü, sıkıntılı, korkulu, hallerinde yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında onlara yardımcı olmayı amaçlıyor.