Emzirme Haftası Etkinlikleri

“ANNE SÜTÜ MUCİZEDİR” 1-7 EKİM EMZİRME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında her yıl 1- 7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir.

“Bebek Dostu hastane” ünvanına sahip hastanemiz 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemine yönelik farkındalığı arttırmak için anlamlı ve güzel bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Hastanemiz Sağlık Bakım Hizmetleri Birim Sorumluları Esin Kuşku, Hafize Meto ve Neslihan Gedik tarafından hazırlanan organizasyonda hastanemizde yeni doğum yapmış annelere özel olarak hazırlanmış emzirme önlükleri, üzerinde anne sütünün önemini vurgulayan notların yazılı olduğu kurabiyeler ve süslü bardaklar içerisinde loğusa şerbeti dağıtıldı. Emzirme Haftası hatırası olarak anneler ile fotoğraflar çekildi.

Hastane Yöneticisi/Başhekim Op.Dr. İlker Çömez, Başhekim Yardımcıları Op.Dr. Kıvılcım Pehlivanoğlu, Dr. İlkay Kılıçlar’ın da bulunduğu organizasyonda hastanemizde küçük bebeği bulunan personelimiz de unutulmayarak kliniklerinde ziyaret edilerek hediyeler dağıtıldı.

Hastanemizde görevli personelimizin ,Hasta ve hasta yakınlarının büyük bir beğeniyle karşıladığı organizasyon kapsamında poliklinik katına kurulan stantda Anne sütünün önemiyle ilgili broşürler dağıtıldı.

• Anne sütü 1.JPG
  • Anne sütü 2.JPG