'Bebek Dostu Hastane' Değerlendirmesi Yapıldı
18 Şubat 2020

İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirme ekibi tarafından hastanemizde 'Bebek Dostu Hastane' Değerlendirmesi Yapıldı.

Daima kaliteli sağlık hizmeti sunmaya devam eden hastanemiz, 'Bebek Dostu Hastane' değerlendirme ekibi tarafından 2020 yılı değerlendirmesini tamamladı.

Doğum hizmeti verilen hastanelerde gebelikten itibaren anne adaylarını, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personelleri ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olan hastaneler ‘Bebek Dostu Hastane’ unvanını verilmektedir.

Bu bağlamda Bakanlık Ulusal Değerlendirme ekibi tarafından, Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler Programı kapsamında yürütülen "Bebek Dostu Hastane" değerlendirmeleri kapsamında, hastanemizin Doğum Ünitesi, Yeni Doğan Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Anne Misafirhanesi Çocuk ve Kadın Hastalıkları-Doğum Polikliniği, Gebe Okulu gibi bölümleri ziyaret ederek kriterlere uygunluğunu değerlendirdi.