Çanakkale Halkının Kalbi Güvenli Ellerde
12 Aralık 2019

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde yeni göreve başlayan kalp damar cerrahlarımız ilk haftada açık kalp ameliyatı yaparak kalp krizi geçirmiş olan bir hastayı sağlığına kavuşturdu.
80 yaşında olan Mehmet Cantürk kalp krizi teşhisi ile Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine nakledildi. Kardiyoloji hekimlerimiz tarafından acil olarak koroner anjiyografi yapılan hastamızın koroner damarlarında ciddi darlıkları saptanması üzerine operasyon hazırlığı için kalp ve damar cerrahisi yoğun bakıma alındı.
Hastanın anjiografisinde tıkalı olan damarların çok ciddi olduğunu tespit eden Kalp Damar Cerrahi Uzmanımız Op Dr Buğra Destan  geciktirilmeden ameliyata alınması kararını verdi. Ameliyat hazırlıkları tamamlanan hastamız  Op Dr Buğra Destan ve Op. Dr. Kıvanç Bayatlı tarafından  ameliyata alındı. Başarılı geçen operasyonun ardından 2 gün Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım ünitesinde takibi yapılan hasta daha sonra servise alındı.
Kalp cerrahisi doktorlarımız Çanakkale'de Devlet Hastanesi olarak kalp cerrahisi ameliyatlarının kesintisiz olarak yapılacağını bu sayede Çanakkale halkının kalplerinin artık güvenli elllerde olduğunu ifade ettiler.
Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali "Aramıza katılan yeni hekimlerimiz ile KVC ekibimiz de 3 uzman hekim, 2 perfüzyonist, 5 ameliyathane hemşiresi, 15 KVC Yoğun Bakım Hemşiresi, 12 Klinik hemşiresi ve yardımcı personelimiz ile her geçen gün yeni teknolojik imkanları kullanarak kalp damar cerrahisi alanında daha geniş hasta kitlesine daha iyi koşullarda hizmet vermeyi amaçlıyoruz."dedi.

• WhatsApp Image 2019-12-12 at 10.07.09.jpeg
  • WhatsApp Image 2019-12-12 at 10.07.19.jpeg