26 Ekim Hasta Hakları Günü Bizim için Önemlisiniz…
17 Eylül 2019

Hasta Haklarını; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan, kişinin insan olması sebebiyle var olan “hasta olmakla” gereksinimi oluşan, sağlık çalışanları ve hastaların karşılıklı görev ve sorumluluklarını içeren ve birlikte sahip çıkmaları gereken haklar olarak tanımlamak mümkündür.
Hasta Hakları uygulaması ile, İlimiz sağlık kurum ve kuruluşlarında “hasta odaklı, katılımcı sağlık hizmeti sunumu” ilkesi doğrultusunda; hasta ve hasta yakınları ile sağlık personelinin hasta hakları konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi, hastaların kaliteli sağlık hizmeti alması, sağlık hizmetlerinin desteklenmesi ve güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

26 Ekim Hasta Hakları Günü etkinlikleri dolayısıyla Hastanemiz Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kızılkeçe, Hasta Hakları İl Koordinatörü Kıymet Özcan, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Özlem Yılmaz tarafından Kliniklerde yatmakta olan hastalarımız ziyaret edilerek, geçmiş olsun dilekleri iletilmiş çiçekler sunulmuştur. Eğitim Birimi organizasyonunda Etkinlik çerçevesinde polikliniklerimizdeki hastalarımıza bilgilendirme broşürleri dağıtılmış ve konferans salonumuzda Başhekim Yardımcısı Dr. İlkay Kılıçlar, Eğitim Hemşiresi Sebahat Yılmaz tarafından hastalarımıza eğitim düzenlenmiştir.