Şehit ve Gazi Yakınları Hasta Karşılama Odası Törenle Açıldı
17 Eylül 2019

Sağlık hizmetlerindeki sunduğu hizmetler ile “ilk”lerle adından söz ettiren Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, şehit-gazi yakınları ve gaziler için “Şehit, Gazi Yakını Hasta Karşılama Odası” kurdu.

Şehit-gazi yakınları ve gaziler hastanemizdeki sağlık hizmetinden faydalandıkları süre içerisinde işlemleri devam ederken dinlenmeleri ve  sağlık hizmeti sunumunda öncelik tanınması amacıyla, Hastanemiz Merkez Ek Binasında Şehit, Gazi Yakını hasta karşılama odası hizmete girdi.

Çanakkale Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şube Başkanı-Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Gülşen Uz, hastane yönetimi ve çok sayıda şehit yakınıyla birlikte törenle açılışı yapılan karşılama odası halkımız tarafından da oldukça beğeni toplayarak tam not aldı.

Şehitler diyarı Çanakkale’mizde böyle bir uygulamayı hayata geçirdiklerini dile getiren Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali “Canlarını bu topraklar için feda eden kahramanlarımıza ve gazilerimize vefa borcumuzu ödemek mümkün değil. Onlara duyduğumuz minneti, şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine ve gazilerimize sahip çıkarak onlara gerekli ilgiyi ve saygıyı gösterip yalnız olmadıklarını hissettirmekle mümkündür. Hastanemize gelen şehit yakını ve gaziler onlar için düzenlenen karşılama odasında ağırlanarak hastane içerisindeki tüm iş ve işlemleri tamamlamasında yardımcı olunacaktır. " diye konuştu.

Çanakkale il sınırları içerisinde 171 şehit ailesi,73 gazi, 481 Kıbrıs Gazisi,14 hayatta olan Kore Gazisi, gazi aileleriyle birlikte toplamda 4863 kişiden oluşan şehit ve gazi yakını bulunuyor.