1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri “Anne Sütü Mucizedir”

Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi kapsamında 1- 7 Ekim Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.

Bebeğin ilk 6 aylık döneminde tartışmasız besini anne sütüdür. İlk 6 ayda anne sütü bebeğin su dahil bütün ihtiyaçlarını en ideal şekilde karşılar. Bebekler 6 aydan sonra ek besinlerle beraber en az 2 yaş ve sonrasına kadar emzirilmeye devam edilmelidir. Bu konuda anneler cesaretlendirilmeli, desteklenmeli ve özendirilmelidirler.
Bu amaçla 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastanemizde anne sütüyle beslemenin önemini vurgulamak ve halkımızı bilinçlendirmek amaçlı stant kurularak bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Şenlik havasında gerçekleşen etkinliklerde Hastanemiz Yönetimi tarafından hastanemizde misafir olan yeni anneler ve anne adayları ziyaret edilerek anne sütünün önemi anlatıldı günün anlamına yönelik emzirme önlükleri hediye edildi.
Bebek Dostu Hastane olarak anne sütüne verilen önemi vurgulayan Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali "Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyedir. Emzirmeye ilk yarım saat içinde başlanması ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, altı aydan sonra ise iki yaş ve ötesi tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekmektedir. Anne sütü en doğal en taze ve bebeğe en uygun besindir. Her bebek için kendi annesinin sütü idealdir ve bebeğe özel bileşimde salgılanır. Anne sütünün bileşimi; bebeğin erken doğumuna, gelişimine, gün içerisindeki öğünlerine göre değişmektedir. Bizler de 1-7 Ekim Emzirme Haftasında bu mucize besinin önemini vurgulayarak annelerimizi bilinçlendiriyoruz" dedi.