5 Kişinin Umudu Oldu

İki gündür süren yaşam mücadelesini kaybeden 58 yaşındaki Ali Helvacı’nın ailesi organlarını bağışlama kararı alarak 5 kişinin yaşamına umut oldular.

İki gün önce solunumunun ve kalbinin durması üzerine hastanemiz yoğun bakımında tedavi altına alınan Ali Helvacı'nın yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşam mücadelesini kaybederek beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü, hemşire Emine Karakaya ve Yeliz Baykala’nın merhumun duyarlı ailesiyle yapmış olduğu görüşme sonucunda organlarını bağışlama kararı aldılar.

Organ Nakli Koordinatörü Uz. Dr. Azem Ülkü yaptığı açılamada “ Bu kutsal günlerde kaybettiğimiz merhum Ali Helvacı’nın organları Uludağ Üniversitesi Hastanesinde  beklemekte olan 2 hastaya ışık olacak ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’de bulunan iki böbrek hastamıza ve Bursa Acıbadem Hastanesinde bulunan Karaciğer hastamıza da hayat verecek.

Canlarından bir parça olan kardeşlerinin organlarını bağışlayarak 5 kişiye umut olan yüce gönüllü aileye sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Merhuma Allah’tan rahmet sağlıklı yaşama merhaba diyeceklere de acil şifalar diliyorum” Dedi.

Büyük bir ekibin parçası olmaktan gurur duyduğunu belirten Dr. Ülkü   “Bizlere her türlü desteği veren sağlık yöneticilerimize, hastanemizin her kademesinde görev yapan çalışma arkadaşlarımıza, her daim ailesini bırakıp fedakarca saatlerce ve günlerce olağanüstü enerji ile görev yapan Organ Nakli Koordinatörleri Emine Karakaya ve Yeliz Baykala’ya , Yoğun Bakım Ünitelerinde çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma  emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum dedi.

• IMG_6601.jpg