Okullarda Temizlik ve Beslenme Alışkanlıklarına Dikkat!
14 Ekim 2024

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mihrimah Selcen Bağcı; okulların açılmasıyla birlikte çocukların kalabalık ve kapalı ortamlarda geçireceği sürenin arttığına dikkat çekerek; okullarda temizlik ve hijyen konusunu vurguladı.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mihrimah Selcen Bağcı; ‘’Okul sezonu ve sonbahar viral hastalıkların özellikle arttığı bir sezon. Bu sene de yine okulların açılması ile birlikte hastalık sıklığımız ve poliklinik başvurularımız arttı. Viral enfeksiyonlardan ve diğer bütün enfeksiyonlardan da korunmak için aslında öncelikle temizlikle ilgili önlemler almalıyız. Çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandırmak yemeklerden önce ve sonra tuvalete girdikten sonra ellerini yıkamayı öğretmek önemli. Temas önemli. Örneğin çok kalabalık ortamlarda ortak kullanılan alanların, sıraların temizliği önemli. En önemli korunma yolu temizlik. Sonrasında çocukların bağışıklık sistemini desteklemek için beslenme ve uyku bizim için çok önemli. Sağlıklı ve dengeli beslenme önemli. C vitamini, bütün besin gruplarını içeren sebze meyve ağırlıklı beslenmesi, abur cuburdan uzak durması vücutta bağışıklığı destekler. Kaliteli ve yeterli uyku çok önemli. Okul çocuklarının çok geç saatlere kadar ayakta kalması ve sabahları uykudan uyanma konusunda zorluk çekmesi da bağışıklıklarını etkiliyor. O yüzden çocukların mümkün olduğunca düzenli ve kaliteli uyku uyuması önemli’’ dedi.