1-7 Ekim Ulusal Emzirme Haftası Etkinlikleri...
04 Ekim 2024

1-7 Ekim tarihleri ülkemizde "Ulusal Emzirme Haftası" olarak kabul edilmekte ve çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. Anne sütü ile beslenme bebeğin en doğal hakkıdır. Bebeğinize en iyi armağan anne sütüdür.
İlk 6 ayda anne sütü bebeğin su dahil bütün ihtiyaçlarını en ideal şekilde karşılar. Bebekler 6 aydan sonra ek besinlerle beraber en az 2 yaş ve sonrasına kadar emzirilmeye devam edilmelidir. Bu konuda anneler cesaretlendirilmeli, desteklenmeli ve özendirilmelidirler.
Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesinde anne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak amacıyla hastanemiz ana girişinde kurulan stantta bilgilendirme broşürleri ve çeşitli hediyeler annelere ve anne adaylarına dağıtıldı.
Etkinlikler çerçevesinde doğum kliniğimizde bebeklerini kucağına alan anneler de ziyaret edilerek anne sütünün önemine değinildi.
“Bebek Dostu Hastane” ve “Anne Dostu Hastane” ünvanı bulunan hastanemizde gerçekleştirilen etkinliklere Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Aslı Okan, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gülderen Öztürk, Başhekim Yardımcısı Dr.Şermin Sürek, Başhekim Yardımcısı Uz.Dr. Deniz Utku Altun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Erkan Can, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü Yusuf Karaca, Hastane yönetimi ve sağlık çalışanları katılarak destek verdiler.