Hayati Önem Taşıyan Aort Anevrizması Ameliyatı Başarıyla Gerçekleşti
25 Mart 2024

Her gün yeni bir başarılı ameliyat ile adından sıkça söz ettiren hastanemizde, Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde gerçekleştirilen başarılı bir ameliyat ile hastamız şifa buldu. 81 yaşındaki Kamile Şengül, müphem karın ağrıları nedeniyle gelmiş olduğu Dahiliye polikliniğimizden Abdominal aort anevrizması ön tanısı ile Kalp Damar Cerrahi Polikliniğimize yönlendirildi.
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından tetkiklerinin tamamlanması sonucunda 70 mm anevrizma tespit edilen hastamıza karın içerisinde aort damarında ciddi genişleme olduğu, operasyonun gerekliliği ve ameliyat olmazsa ölümcül sonuçları olacağı anlatıldı. Hastamızın ameliyat olmayı kabul etmesi üzerine yatışı yapılarak ameliyat hazırlıkları tamamlandı.
Çok riskli olan 70 mm çapında olan abdominal aort anevrizma tamiri ameliyatı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından Op. Dr. Engin Gürcü’nün de katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 6 gün süreyle takip ve tedavisi yapılan hastamız şifa ile taburcu edildi.
Operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Buğra Destan “Anevrizma damar çapının normalin 2 katına genişlemesidir ve ölümcül sonuçlara yol açabilir. Zaman geçirilmeden müdahalesi hayati önem taşımaktadır. Sadece bu operasyon değil pek çok kalp damar cerrahisi ameliyatlarının başarıyla yapıldığı hastanemizde hastalarımız sağlığına kavuşarak olağan hayatlarına devam etmektedirler.” Dedi.