12 Mayıs Hemşireler Günü Kutlandı

12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜ KUTLANDI

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü düzenlenen programlarla coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene tüm sağlık çalışanları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Hemşiresi Ayşenur Özkan yaptı. Özkan; hemşirelik mesleğinin toplumsal ihtiyaçlarından doğan bir meslek olduğunu belirterek; hemşirelik mesleğinin insanların hayatlarına dokunan bir sağlık hizmeti olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların
ardından Cumhuriyet meydanından Truva Atına kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.
12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Hemşireler Günü yemeği düzenlendi. Organizasyona Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Sağlık Müdür Yardımcıları, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, çok sayıda yönetici ve sağlık ordusunun belkemiği hemşirelerimiz katıldılar. Program, merkez ve ilçelerden seçilen yılın hemşirelerine Vali Orhan Tavlı'nın elinden takdim edilen plaket ile son buldu.