Hastanemizde Kırmızı Kod Eğitimi Yapıldı

HASTANEMİZDE “KIRMIZI KOD” EĞİTİMİ YAPILDI

Hastanemizde meydana gelebilecek bir yangın durumunda görevli personelin durumdan haberdar edilmesi ve olay  yerine yönlendirilmesini sağlamak amacıyla tüm personelimize “kırmızı kod” eğitimi verildi.

Acil Durum ve Afet Yönetimi Birimimiz çalışanları tarafından anlatılan eğitimde Kırmızı kod talimatı ile hastanemizde meydana gelebilecek herhangi bir yangın tehlikesi halinde, yangına en hızlı şekilde müdahale edilerek oluşabilecek tehlikeleri ve zararları en aza indirmek ve/veya önlemek amacıyla oluşturulan acil uyarı kodu olduğu,  yangının meydana geldiği kat, birim, servis ya da bütün hastanenin boşaltılması gerekiyorsa mevcut Hastane Tahliye Talimatı uygulanması gerektiği anlatıldı.