Organları 3 Kişiye Hayat Verecek

3 gün evvel bilinç kaybı ile hastanemiz Reanimasyon Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi altına alınan 69 yaşındaki Nezahat Ağırman yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen yaşam mücadelesini kaybetti. Beyin kanaması teşhisi ile takip ve tedavisi devam eden evli ve 4 çocuk sahibi hastamızın beyin ölümü gerçekleşti.

Ağırman ailesinin 3 kız, 1 erkek evlatları annelerinin beyin ölümünün gerçekleşmesinden sonra başka vucutlarda hayat bulması amacıyla organlarını bağışlama kararı verdiler.

Organ Nakli Koordinatörümüz Uz.Dr.Azem Ülkü, Hemşire Emine Karakaya ve Yeliz Baykala’nın yapmış olduğu koordinasyon neticesinde sabaha karşı ameliyata alınan merhumenin tek böbreği ÇOMÜ Araştırma Hastanesi, diğer böbrek ile karaciğeri Bursa Acıbadem Hastanesi’nde bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı.

Herkese örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı merhumenin kederli ailesine başsağlığı dileklerini ileten Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali yaşama yeniden tutunacak olan hastalara da acil şifalar diledi.

• nezahat ağırman.jpeg
  • yoğun bakım ekip.jpeg