Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Tazeleme Eğitimi Yapıldı

Bebek Dostu Hastane Ünvanı olan hastanemizde tüm personelimize anne sütü ve emzirme danışmanlığı tazeleme eğitimi yapıldı

Anne sütünün önemi, özendirilmesi, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi ve annelere emzirme konusunda bilgi ve doğru alışkanlıkları kazandırılmasına yönelik sağlık bakanlığının çalışmaları kapsamında, “Anne Sütünün teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmektedir.

1992 yılından bu yana Bebek dostu Hastane ünvanı olan hastanemizde gebelikten itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendiren, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile annelere bebeklerini nasıl emzirecekleri konusunda yardımcı olmaktadır. İlk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve emzirmenin 2 yaşına kadar teşvik edilmesi politikamızdır.

• AnneSutu 1.JPG
  • AnneSutu 2.JPG