Hastanemizde çalışan personele HAP ve Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi
06 Haziran 2023

Hastanemizde çalışan personele HAP ve Temel Afet Bilinci Eğitimi verildi. Sivil Savunma Birimi ve AFAD tarafından gerçekleştirilen eğitimlerimizde Hastane Afet Planı , afet sırasında hastane içerisinde yapılması gereken doğru tutum ve davranışlar, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler anlatılarak; afet ve acil durum çantası ve toplanma alanları hakkında bilgi verildi.
Tehlike ve risk kavramlarına dikkat çekilen eğitimlerimizde, yapılarımızda bulunan yapısal olmayan risklerin neler olduğu açıklanarak bu riskleri en az indirmek için yapılması gerekenler aktarıldı.
Yer değiştirme ve sabitleme kavramları hakkında bilgi verilerek, bu önlemlerin alınmaması durumunda yaşanacak olumsuzluklar anlatıldı.

• fff.jpg