Dünya El Hijyeni Günü Etkinliklerle Kutlandı
08 Mayıs 2024

Dünya El Hijyeni günü hastanemizde etkinliklerle kutlandı. Hastalarımız ve çalışanlarımız tarafından oldukça ilgi gören El Hijyeni Farkındalık standına Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Başhekim Yardımcılarımız Dr. Şermin Sürek, Uz. Dr. Deniz Utku Altun, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Sibel Yiğit, İdari ve Hizmetler Müdürümüz Erkan Can, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürümüz Yusuf Karaca ve Hastane Yöneticilerimizden de tam destek geldi.
El Hijyeninin önemini vurgulayan afişlerle ve balonlarla süslenen stantta Enfeksiyon Kontrol Komitemiz tarafından boyalarla gerçekleştirilen el hijyeni farkındalık etkinliği renkli karelere sahne oldu.
Etkinlikler çerçevesinde; Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Levent Uğur’a Yoğun bakım ünitelerinde çalışanlar olarak el hijyeni konusunda göstermiş oldukları hassasiyet ve duyarlılık nedeniyle Başhekim Op. Dr. Hasan Keser tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Sağlık hizmetiyle ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en önemli kurallardan birisi el hijyenidir. Hastanemizde sağlık personeline el hijyenin önemi sürekli olarak Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından yıl içinde verilen eğitimlerle sık sık hatırlatılıyor.
Günlük yaşamda en fazla kirlenen organların başında eller geliyor. Bu nedenle sadece hastanelerde değil günlük hayatta da insanların el hijyenine dikkat etmesi durumunda enfeksiyon hastalıkların birçoğu engellenebilmektedir.
Tüm dünyada 5 Mayıs özel bir gün olup, el hijyenine yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor. Amacımız el hijyeninin önemini anlatmak ve farkındalık oluşturmak. Çünkü temiz eller hayat kurtarır.