Güncel Gelişmeler Uygulanmaya Devam Ediyor

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi Yanık Ünitesinde güncel gelişmeler takibi doğrultusunda sentetik olarak üretilmiş deri eşdeğeri greftleme tekniği uygulandı.

12 Ekim 2018 - 10:59

Yüzeysel, kısmi kalınlıkta veya derin yanık vakalarında, eklem ve yüz bölgelerindeki yanıklarda, kronik veya iyileşmeyen yaralarda kullanılan deri eşdeğerleri, ilk olarak yaranın kapatılarak çevresel zararlı etkenlerden korunmasını ikinci olarak da yara iyileşmesini aktive eden ve uyaran faktörler ile optimum bir yara iyileşme ortamı sağlayan, deriyi taklit eden yapıda olan ürünlerdir. Deri eşdeğerleri canlı dokulardan veya günümüzde, canlı dokuyu taklit edebilen sentetik materyallerden ve bileşenlerden elde edilmektedir.

Yanık Ünitesi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Melih Bozyel ilk defa uygulanan işlemle ilgili şu bilgileri aktardı “Vücudunun yarısı, kol, göğüs, bacak, ayak ve muhtelif bölgelerde kızgın yağ ile yanmak suretiyle 2. derece derin yanığı bulunan 38 yaşındaki bayan hastamıza bir hafta süreyle akut tedavisi yapıldıktan sonra lezyonlu bölgelere sentetik deri eşdeğeri greftlemesi yapıldı. Bu teknik sayesinde hastadan tekrar ikinci bir deri grefti alınmasına gerek duyulmamaktadır. İşlem uygulandıktan sonra hastanın pansuman ihtiyacını azaltarak hasta için konforu sağlamaktadır” dedi.

Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali “Yanık ünitemizde ilk kez uygulanmaya başlanılan sentetik deri eşdeğeri greftleme tekniği maliyeti yüksek bir uygulama olmasına rağmen hasta için oldukça konforlu bir işlemdir. Güncel gelişmeleri takip ederek hastalarımız için her zaman en iyisini uygulamaya koymaktayız” dedi.

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x