Çanakkale Devlet Hastanesi resmi açılış töreni gerçekleşti

2017 yılı Kasım ayında hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi için resmi açılış töreni düzenlendi.

29 Mayıs 2018 - 08:55

Sağlık Bakanlığı tarafından çağdaş ve modern hizmet anlayışı ile projelendirilip yapımı tamamlanan 73 bin metrekare kapalı alanı olan 550 yatak kapasitesine sahip, günde 6 bin 500 kişiye hizmet veren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışa, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇÖMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Bayramiç Belediye Başkanı Saadettin Arslan, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sağlık camiasının yönetici ve çalışanlarının yanı sıra vatandaşlar katıldı. Hastane bahçesinde düzenlenen açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını ise İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı yaptı.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve açık hava

Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi açılış törenindeki konuşmasında, “Ne Türkiye eski Türkiye ne Çanakkale eski Çanakkale” dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, düğün ve iç mekan

Çanakkale’nin gururu olan bir yatırımın, 150 milyon lirayı aşan bir bedelle, çevreye örnek bir tesisin açılışı için bir arada olduklarını belirterek şunları söyledi; “Değişik ifadelerle hastanelerin, sağlık yatırımlarının övülmesi, anlatılması mümkün olabilir. Allah kimseyi düşürmesin ama düştüğümüz zaman doktorun, hemşirenin kıymetini çok daha iyi anlıyoruz. Gerçi şakayla karışık şu manzaraya baktığımızda insanın hasta olası gelecek. Çanakkale’mizin her tarafına baktığımızda her alanda muazzam bir gelişim görüyoruz. Sağlık alanında bu tarz bir tesisin açılması halinde 150 milyonluk bir tesisin açılması halinde belki bir beş sene, siyasi iktidar iş yapmasa onun reklamıyla, onun havasıyla tabiri caizse yürüdü. Ama şimdi biz tarih vermeye çekinir hale geldik. Bugün burayı açıyoruz birkaç gün sonra Biga var, Lapseki, Yenice bitti Ayvacık ve Ezine bitti. Şimdi Çan hastanesine başlıyoruz. Her ilçemizin en iyi şekilde sağlık ulaşımına kavuşması için yoğun mesai harcıyoruz. Bu hastanemizin çevremize örnek bir tesis olduğunu ifade ettim. Şimdiye kadar bir çok zaman etraf da ki illerimize giderdi hastalarımız. Ama şimdi duyuyoruz onla bize gelmeye başlayacaklar. Ne Türkiye eski Türkiye ne Çanakkale eski Çanakkale.

Görüntünün olası içeriği: 10 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Üçlü sayılarda ki ambulanslarımız şuan otuz altıları buldu. Çok az sayıda ilçede hastane vardı şuan her ilçede var. Geçen gün bir siyasi partinin adayının televizyonda mitingini izliyorum, ‘ben seçilirsem ücretsiz sağlık hizmeti vereceğim’ diyor. Şaşırdık, güldük 2008’den bu yana bu ülkede zaten on sekiz yaş altı sağlık hizmetleri ücretsiz. Daha ötesi sigortalılar için primsiz sigorta genel müdürlüğümüz var bizim. Sadece bu iş için genel müdürlüğümüz var bizim. Tabiki 18 yaş üstüyse şatları, durumu planlanacaktır ama 18 altıysa zaten ücretsiz. 2002 yılında sağlığın toplam bütçeden karşılığı sadece yüzde 11’di. Şuan yüzde 17’lere geçti. Bunun rakamsal karşılığı şu demek o yıllarda sağlık’ın yıl içerisinde bütçeden aldığı para 13 milyarken, bu sene 2018 yılı içerisinde sağlık ana başlığı 127 milyar. Kıyası mümkün değil. Bunun dışında özel hastanelere ulaşım imkanı artmış olması, önleyici tedbirlerin alınmış olması kadın doğum ölümünün çok azalmış olması, bebek ölümünün çok azalmış olması, saatlerce konuşsak olur sağlıkla ilgili gururum çok.”

YORUMLAR

• 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x