2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARA DÖNEM VE YAZ DÖNEMİ STAJ KONTENJANLARI
05 Ocak 2022

ÇANAKKALE MEHMET AKİF ERSOY DEVLET HASTANESİ 2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARA DÖNEM VE YAZ DÖNEMİ STAJ KONTENJANLARI
ALANLARDALLARHASTANEDE ÇALIŞAN PERSONEL SAYISI2020 YILI ARA DÖNEM VE YAZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONTENJAN SAYISI
AMELİYATHANE TEKN.32
ENDÜSTRİ MÜH.
TEKNİKER/TEKNİSYEN (ELK-İNŞ.-MAK.)63
WEB TASARIM
İDARİ HİZMETLERBÜRO YÖNETİMİ VE YÖN. ASİST.
HALKLA İLİŞKİLER
İŞLETME YÖNETİMİ
MALİYE
MEMUR105
MUHASEBE
SAĞLIK KURUMLARI İŞLT.
SAĞLIK YÖNETİMİ
V.H.K.İ.4422
6.01.2020
*Kontenjan artırımına gidilmiştir.
**Yaz dönemine kadar bu kadroya atama olduğu takdirde staj kabulü yapılabilecektir.
Erkan KARAOĞLAN
Tıbbi TeknologOp.Dr. Ufuk TALİ
Staj KoordinatörüBaşhekim
2020 YILI STAJ KONTENJANLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
1. Açıklanan kontenjanlar, staj yapacak öğrenci sayının belirlenmesine ilişkin, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 08.11.2015 tarihli ve 770.E.475 sayılı yazılarına istinaden yapılmşıtır.
2. 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında kontenjanlardan düşülmek kaydıyla ara dönem (Ocak-Şubat) ve yaz döneminde (Haziran-Eylül) öğrenci kabul edilecektir.
3. Listede alan ismi belirtilmiş, ancak çalışan kadrosu bulunmayan branşlar kendilerine en yakın branşlar statüsünde değerlendirilecek ve bu kontenjanlardan faydalandırılacaktır. Örneğin; İşletme, Halkla İlişkiler, Büro Yönetimi, Sağ.Yönetimi gibi alanlar için, V.H.K.İ. ve Memur alanlarındaki kontenjanlar kullanılacaktır.
4. Sağlık Memuru (Toplum Sağlığı) kontenjanı hemşirelik alanı için kullanılacaktır.
5. Stajyer Öğrenciler için yemek rasyonu, çalışılacak birim/alan planlamaları ve rotasyonları, öğrencilere ödenecek stajyer ücretleri önceden planlandığından ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün talimatlarına istinaden belirtilen kriterlerde kontenjan belirlendiğinden kontenjan artırımı söz konusu olamayacaktır. Listede belirtilmeyen alan/branşlara başvuru durumunda Başhekimin bilgisi olmadan kontenjan açılamayacaktır.
6. Staja başvuran her öğrencinin hastanemiz internet sitesi haberler bölümünde duyurulan Staj Başvuru Koşullarını yerine getirmesi mecburidir. İstenilen belgeleri getirmeyen öğrencilerin staja alınması mümkün olmayacaktır. Özellikle öğrencilerin staj sigortalarının yapılması, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almış olmaları ve sağlık raporu almaları önemlidir.
7. Staj kabulleri başvuru önceliğine göre yapılacaktır. Önceki yıllarda hastanemizde staj yapıp da staj koşullarına uymayan öğrencilerin staj başvuruları kabul edilmeyecektir.
8. Kontenjan takipleri, staj başvuru, kabul ve staj bitirme işlemleri Hastane Staj Koordinatörlüğünce yapılacaktır. Staj koordinatörlüğünce kabulü yapılmayan ve gerekli şartları taşımayan hiçbir öğrenci staja başlatılmayacaktır.
9. Staj başlangıcını takiben tüm öğrenciler hastane oryantasyon eğitimine tabi tutulacaklar, İş Sağlığı ve Güvenliği, İşyeri tanıtımı, Enfeksiyon Kontrolü ve Hijyen eğitimleri verilecektir.
10. Aynı tarihlerde öğrenci yığılmalarını önlemek için staj kayıt ve kabulleri dönemler halinde yapılacak, staj yerleri öğrencilerin alanlarına göre staj koordinatörlüğünce belirlenecek ve gerekirse rotasyona tabi tutulacaklardır.
11. Staja başvuran tüm öğrenciler okullarının staj yönergelerine ve hastanenin çalışma koşullarına uymak zorunda olup kurallara uymayan öğrencilerin stajı sonlandırılacaktır.
6.01.2020
Erkan KARAOĞLAN