1-7 Ekim Emzirme Haftası Etkinlikleri
07 Ekim 2019

Her yıl 1-7 Ekim Emzirme haftası olarak kutlanmaktadır. Bu haftanın amacı; tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmaktır. Anne sütü, yenidoğan bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini içermektedir. Dünya Sağlık Örgütü’ ilk altı ayda sadece anne sütü ile iki yaşa kadar da tamamlayıcı beslenmeyle beraber anne sütünün alımını önermektedir. Bu konuda anneler cesaretlendirilmeli, desteklenmeli ve özendirilmelidirler.
1992 yılından bu yana “Bebek Dostu hastane” ünvanına sahip hastanemizde 1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri çerçevesindeanne sütü ile beslenmenin önemini vurgulamak, emzirme hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak bilgilendirme broşürleri dağıtılmıştır.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğünün destek verdiği stant çalışmasında Eğitim Hemşirelerimiz ve Anne Sütü Hemşirelerimiz tarafından anneler ile sohbet edilerek anne sütünün önemi anlatılmıştır.