Gebe Bilgilendirme Sınıfı İlk Mezunlarını Verdi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastane'sinde anne adaylarının mutlu, huzurlu, sağlıklı bir gebelik geçirmesi, doğum-doğum sonu lohusalık sürecini yaşaması, eşinin ve ailesinin de bu sürece katılmasını sağlamak, normal doğuma özendirmek ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak amacıyla başlatılan 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı' ilk mezunlarını verdi.

Gebe bilgilendirme sınıfında anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonu dönemi hakkında bilgilendirme yapılırken, gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi, yeni doğan bakımı ve aile planlaması ile ilgili bilgiler veriliyor.

Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Kızılkeçe'nin katılımıyla düzenlenen törende mezun olan anne adaylarına ve eşlerine belgeleri takdim edilirken Gebe Bilgilendirme Sınıfı Eğitim Ebeleri Sezer Özer, Hülya Kürkcü ve Mehtap Simsar da Başhekim Tali'nin elinden uzmanlık sertifikalarını aldılar.

Gebe Bilgilendirme Sınıfı hakkında bilgi veren Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali, "Hastanemizin poliklinik bölümü 2. Katında bulunan 'Gebe Bilgilendirme Sınıfı'na 20 hafta ve üzeri anne adaylarımız Kadın Doğum Polikliniklerimize gelerek kayıt yaptırabilirler veya 02862171096- 101114 nolu telefondan ebelerimize ulaşabilirler. Gebe Bilgilendirme Sınıfımıza başvuru yapan gebeler için düzenli olarak eğitim takvimleri hazırlanarak eğitimli ve tecrübeli ebelerimiz tarafından bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunuluyor. Programa dahil olan tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmaları, anne adaylarına normal doğum eylemi, nefes egzersizleri, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanıyor" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title