1 Bağış 7 Hayat

Henüz 17sindeydi. Madalyaları olan bir sporcuydu Hayata tutunmak için ne çok sebebi vardı oysaki. Ecelin soğukluğuyla çocuk yaşındayken tanıştı. Ailesinin güzel yüregi sayesinde daha çocuk olmasına rağmen giderken 7 kişiye hayat oldu.

17 yasındaki Necdet Tümer 21 haziran günü motosikletiyle büyük bir kaza geçirdi. Hastanemizde tedavi altına alınan Ailenin iki çocuğundan küçüğü olan Necdet Tümer Beyin cerrahisi Uzmanınız Op.Dr İsmail Yurt tarafından ameliyata alındı ve tedavisine devam etmek üzere yoğun bakıma yatırıldı. Burada saatlerce suren yasam mücadelesini kaybeden hastamızın beyin olumu gerçekleşti. Organ nakli koordinatörlerimiz Uz.Dr.Azem Ülkü, hemsire Emine Karakaya ve Yeliz Baykala' nın yapmış olduğu görüşmelere olumlu cevap veren acılı aile evlatlarının organlarını bağışlama kararı verdi. Bu dünyadan göçerken 7 kişinin elinden tutup hayata bağlayacak olan Necdet Tümer 'in karacigeri ve sol böbreği Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi, akciğeri Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi, pankreası İstanbul istinye Üniversitesi Hastanesi, iki korneası Bursa Yüksek ihtisas Hastanesi ve sağ böbreği ÇOMÜ Araştırma Hastanesinde Yatmakta olan hastalara umut oldu.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali başsağlığı dileklerini ileterek "Daha 17 sindeki Necdet Tümer'in acısını içimizde hissederek Allah'tan rahmet diliyoruz. Evlatlarının acısını yaşarken dahi başka insanlara umut olabilen yüce gönüllü aileye ise sabırlar diliyorum" dedi.

• necdet tümer.jpg
  • IMG-20180624-WA0023 (1).jpg