Antibiyotikte Değil Sağlığınızda Israrcı Olun

ANTİBİYOTİKTE DEĞİL SAĞLIĞINIZDA ISRARCI OLUN

Sağlık Bakanlığınca, bilinçsiz antibiyotik kullanımının azaltılması amacıyla "Akılcı Antibiyotik Kullanımı Medya Kampanyası" başlatıldı.
Gereksiz kullanıldığında ya da doktor tarafından önerilen doz ve süreye uyulmadığında hastalıklar üzerinde etki göstermeyen, dirence neden olan antibiyotik kullanım sıklığının azaltılması için Türkiye'de başlatılan çalışmalar sürüyor.
Bakanlık verilerine göre özellikle son 5 yılda farkındalık açısından ciddi aşamalar kaydedildi. Antibiyotik kullanım sıklığı yüksek olan Türkiye'de farkındalığın artırılmasıyla kullanım oranlarında azalma görülmeye başlandı.
Bu farkındalık kampanyası çerçevesinde hastanemizde bulunan hastalarımıza bilgilendirme broşürleri dağıtılarak “Antibiyotikte değil sağlığınızda ısrarcı olun” mesajları verildi.
Hekimlerimizin ve tüm hastane personelimizin de tam destek verdiği Eğitim Birimimizin yürüttüğü kampanyada çok sayıda kişiye ulaşılarak farkındalık sağlandı.

• antibiyotik 1.jpg
  • antibiyotik 2.jpg