14 Kasım Diyabet Günü Etkinlikleri

14 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Diyabet konusunda toplumda farkındalığın arttırılması ve konunun öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü ile Dünya Diyabet Federasyonu’nun öncülük ettiği, tıp tarihinde bu güne kadar üretilmiş olan en değerli molekülü “İNSÜLİN HORMONU” nu bulan Frederick Banting’in doğum günü olan “14 Kasım Diyabet Günü” tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında hastanemizin poliklinik katına bilgilendirme standı kurularak Diyabet Eğitim Hemşirelerimiz tarafından broşürler ve diyabet eğitim kitapçıkları dağıtılarak hastalarımız bilinçlendirirlerek farkındalık oluşturulması sağlandı.
14 Kasım Diyabet Haftası etkinlikleri dolayısıyla diyabet hastalığına farkındalık oluşturmak için bu tür bir etkinliğe imza attıklarını belirten Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf İlker Çömez diyabet hastalığının dünyada ve Türkiye’de en yaygın hastalıklardan birisi olduğunu kaydetti. Endokrinoloji Uzmanı Dr. Ersen Karakılıç ise yaptığı açıklamada “ Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli bulunuyor. Yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir. Zamanında önlem alınarak hastalarımız bilinçlendirilmeli, eğitim verilmelidir. Bu kapsamda hastanemizin Diyabet okulları da devam etmektedir. Ne kadar çok insana ulaşabilirsek o kadar çok insanı eğitiriz ve o kadar çok insana faydalı oluruz” dedi.