Çanakkale Devlet Hastanesi

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü
Çanakkale Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 21/10/2017

ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİ KALP VE DAMAR CERRAHİ KLİNİĞİ YOĞUN ÇALIŞMALARININ SONUÇLARINI ARTAN BİR İVMEYLE ALMAYA BAŞLADI [19.09.2017]

Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahi Kliniğinde özverili ve yoğun çalışmaların sonuçları yapılan başarılı operasyonlarla ve hasta memnuniyetiyle kendini gösteriyor.

Çanakkale Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği 6 Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, 2 Anestezi Uzmanı, 3 Perfüzyonist, 4 Ameliyat Hemşiresi, 8 Yoğun Bakım Hemşiresi ve 5 servis hemşiresinden oluşan ekip ile hizmet vermekte olup, Mart 2016 tarihinden itibaren gerçekleştirdiği açık kalp ameliyatları ve büyük damar ameliyatlarıyla başarıları ile yapılmaya devam ediyor. Bu tarihten itibaren Çanakkale  Devlet hastanesinde yaklaşık 200 hastaya açık kalp ameliyatı, 10 hastaya EVAR ( karındaki ana aort damarına yönelik kapalı ameliyat), 15 hastaya karotis arter cerrahisi (şah damarı tıkanıklığı ameliyatı), 125 hastaya perkütanarteryel( atar damar hastalıklarında anjiyo ünitesinde yapılan işlemler) girişimi, 250 hastaya Varis ameliyatı yapıldı.

Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Sorumlu Hekimi Op. Dr. Süreyya Talay, yapılan ameliyatlar ve uygulanan tedavilerle ilgili yaptığı açıklamalarında “ Kliniğimizde yapılan ameliyatlar; (1) Açık kalp ameliyatları: Koroner arter cerrahisi, kalp kapak ameliyatları, yetişkin doğumsal kalp ameliyatları, (2) Büyük damar cerrahisi: Aort diseksiyonları, abdominal aort cerrahisi, EVAR (abdominal aort anevrizmalarında endovasküler anevrizma stentgreftimplantasyonu), aorta ve tüm periferikarteriyel bypass ameliyatları, (3) Periferik arter patolojilerinde perkütan girişim ile anjiyografi, balon anjioplasti ve periferik arter stentimplantasyonları, (4) Venöz cerrahi (konvansiyonel varis ameliyatları, endovenöz lazer ve radyofrekansoklüzyon), (5) Karotis arter cerrahisi, (6) Tüm kardiyovaskülertravma hastalarının cerrahi tedavisi olarak özetlenebilir’ şeklinde belirtti.

Kalp ve büyük damar ameliyatlarının gerçekte tam bir ekip çalışması gerektirdiğini belirten Op.Dr.Süreyya Talay, “Tüm doktor arkadaşlarımızın özverili ve yoğun çalışmaları ile bu noktaya gelinmiştir  ve açık kalp ameliyatlarının Çanakkale Devlet Hastanesinde rutin günlük ameliyatlar olarak uygulanmasının ilimiz için önemli ve değerli dir.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce başlamış olan açık kalp ameliyatları ve büyük damar ameliyatlarında bu süre içerisinde yaklaşık 200 hastanın ameliyat edilmesinde hekim arkadaşlarımızın yanı sıra perfüzyonist ekibinin, ameliyathane-yoğunbakım ve servis hemşire ekibinin bu başarıda çok değerli katkıları olmuştur.”dedi.