Çanakkale Devlet Hastanesi

Organ Nakli Koordinasyon Birimimizden Cenevre Çıkarması

Güncelleme Tarihi: 21/10/2017

ORGAN NAKLİ KOORDİNASYON BİRİMİMİZDEN CENEVRE ÇIKARMASI [14.09.2017]

Başarılı ve özverili çalışmaları ile takdir edilen Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinasyon birimimiz 14. Dünya Organ Nakli Kongresi nedeniyle hastanemizi Cenevre’de başarılı bir şekilde temsil etti.

İsviçrenin Cenevre kentinde düzenlenen dünya organ nakli koordinatörleri kongresine hazırlanan çalışmaları ile başvuran ve  burslu davet edilen Çanakkale Devlet Hastanesi Organ nakil koordinatörleri yurt dışında ilimizi ve hastanemizi başarılı bir şekilde temsil etti. Çanakkale onsekiz Mart Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilimdalı ile Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörleri Uz.Dr.Azem Ülkü ve hemşireler Emine Karakaya, Yeliz Baykala birlikte yaptıkları çalışma ile  başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Organ bağışı ve nakli konusunda Hastane yönetiminin, Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarının ve beyin ölümü tespiti kurulunun da desteğinin çok etkili olduğunu belirten Organ Nakli İl Koordinatörü Uz.Dr. Azem Ülkü başarılarında ekip ruhunun ve fedakarca çalışmalarının önemine değindi. Ülkü; Uluslararası bir kongrede yapılan bildirilerin çoğunluğunun Türkiye’den olması ve bunlardan birinin de Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlerine ait olması da ayrıca onur kaynağı olduğunu belirtti.