Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi Açıldı

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi(GETAT) törenle hizmete açıldı.

Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op Dr. Ufuk Tali dün katıldıkları törenle GETAT’ı hizmete açtılar. Pek çok alternatif tıp yönteminin uygulanacağı GETAT, şimdiden Çanakkalelinin yoğun ilgisi ile karşılaştı.

“3 uzman 1 pratisyen hekimle hizmetteyiz”

Kurdele kesme töreni öncesinde konuşan Hastane Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali yeni ünite ile ilgili şunları söyledi: “Geleneksel ve Tamamalayıcı Tıp Merkezimizi 3 uzman bir pratisyen bir arkadaşla birlikte aktif hale getireceğiz. Burada akupunktur, proloterapi, sülük ve ozon tedavisi hizmetlerimiz olacak. Bunun dışında botoks ve hacamat uygulamaları da zaman içinde aktif hale gelecek.”

“Proloterapi doğal ve etkili bir yöntem”

 Hastane doktorlarından Süleyman Yeğen ise ünitede uygulanacak tedavilerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Yeğen Proloterapi uygulamasının işlevselliğine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Özellikle ağrı tedavisi için Proloterapi uygulaması yapıyoruz. Bu oldukça doğal ve etkili bir yöntem. Hastayla iletişim kurduktan sonra onlara yön gösteriyoruz. Randevu ile çalışıyoruz. Önemli olan hastanın hikayesini iyi öğrenmek. Çünkü tedavi planını ona göre uyguluyoruz. Kan şekerine bakıyoruz, romatizmal hastalıklara bakıyoruz. Çünkü bunlar varsa tedavi yöntemi de ona göre değişiyor. Önce bir ön değerlendirme yapıyoruz. Gerekli tahliller, muayeneler gerçekleşiyor. Ardından is ayda 21’den az 45’ten fazla olmamak kaydıyla seanslarla tedavimizi uyguluyoruz.

“Hacamat bölümümüz de açılacak”

Doktor Hülya Sönmezler de GETAT’ın hacamat bölümünde faaliyet göstereceğini belirterek “GETAT bölümünün bir takım kurslarına giderek sertifikalarımı aldım. Bundan sonra açılacak diğer bölümlerde çalışacağım. Hacamat da bunlardan biri. Bu tedavi yöntemi için tıbbi olarak haftanın her günü olabiliyorken dini açıdan bakıldığında ayın belirli günlerinde tercih ediliyor. Bu noktada hastanın tercihi önemli bizim için” şeklinde konuştu.

“Modern tıp ile tamamlayıcı tıp iç içedir”

Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu da GETAT’la ilgili görüşlerini dile getirdi. Ateşoğlu, “Modern tıp ile tamamlayıcı tıp iç içedir. Burada her şey hastanın daha iyi olmasına yönelik. Şimdi burada GETAT’ın açılışını gerçekleştiriyoruz. Ve umarız bu ünitede uzun yıllar Çanakkalelilere hizmet verecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Proloterapi ile bel ağrımdan kurtuldum”

Proloterapi uygulamasını gören hastalar da uygulamayla ilgili görüşlerini belirtti.  Hastalardan Gökhan Uğulu, geçirdiği bir rahatsızlığın ardından proloterapi ile rahatladığını kaydederek şu ifadelerde bulundu. “1999 yılında, Devlet Opera ve Balesesi’nde, sahne çalışmaları sırasında bir kaza geçirdim. Bu kaza sonucu omuriliğimde iki kırık oluştu. Uzun yıllar bel ağrımdan kurtulamamıştım. Fakat bir gün rastgele Gelibolu’da bir arkadaşla konuşurken bu tedavi yönteminden haberim oldu. Ve Doktor Süleyman Bey’e başvurduk. Şimdiye kadar belim için 4 seans yapıldı.  Ve hayat kalitem hissedilir düzeyde arttı. Uzun yıllar sonra halı saha maçlarına katılabildim. Son derece etkili ve faydalı bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.”

“Migrenim dahi hafifledi”

Gökhan Uğulu’nun eşi Çisem Uğulu da tamamlayıcı tıp yöntemleriyle sağlığına kavuşanlardan biri. Eşinin ardından uygulamanın yararlarından bahseden Uğulu da şunları şunları kaydetti: “Ben önce bel tedavisi gördüm. Dizimde menisküs vardı. Bunun için de PRP uygulaması yapıldı. Boyunda fıtığım ve düzleşme de vardı. Ben 4 seans bel, 3 seans ise diz ve boyundan tedavi aldım. Migrenim vardı, o dahi hafifledi. Çok ciddi oranda ağrılarımdan kurtulduğumu söyleyebilirim.”

Akupunktur uygulaması da yolda!

Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Doktor Hakan Eğin ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Esra Taş da akupunktur tedavisi ile ilgili Gündem Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Dr. Taş, akupunktur tedavisinin önümüzdeki günlerde pek çok farklı rahatsızlık için işlevsel bir tedavi yöntemi olacağının altını çizerken Dr. İn ise şu açıklamaları yaptı:

 “Yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz”

“Ünitemizde ilerleyen günlerde akupunktur tedavisi söz konusu olacak. Akupunkturu özellikle migrende, aşırı ağır olmayan bel fıtıklarında, vertigoda oldukça etkin bir şekilde kullanabilmekteyiz. Bunun yanı sıra alerjik hastalıklar ve astım gibi ilaçlarla tedavi girişimleri söz konusu olmuş ancak hastanın memnuniyetinin düşük kaldığı durumlarda da akupunktur tedavisi yer alabilir. Seanslar hastanın ağırlığına bağlı ve bünyenin cevap verme sürecine bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ama tedavide en önemli olan hastanın uyu. Bu uyum sağlandığında, hastanın gayretiyle birlikte çok başarılı ve yüz güldürücü sonuçlar alıyoruz.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech