Sağlıkta Yaralar Sarılmaya Devam Ediyor Ultrason Çekimleri Aynı Gün İçerisinde Yapılıyor

Hastanemizde hizmet veren ultrason hizmetlerinin daha etkin ve kısa sürede verilebilmesi için yapılan çalışmalar hayata geçirildi. Çanakkale Mehmet  Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali günde ortalama 450 ultrasonun çekildiği hastanemizde ultrason randevusu alan hastaların uzun süre beklememeleri ve mağdur olmamaları için yeni bir sisteme geçildiğini ifade etti.

Ultrason randevusu alan hastaların en kısa zamanda sorunsuz bir şekilde çekimlerinin yapıldığını belirten Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali yeni işleyişle ilgili yapmış olduğu bilgilendirmede “Meme, tüm batın, üriner sistem, alt-üst abdomen ultrason görüntüleme işlemleri randevulu olarak yapılırken acil hastalar ve yatan hastaların da randevusuz olarak bu sıralamaya dahil olmasından dolayı yoğunluk yaşanan Ultrason biriminde yeni başlamış olan hizmet alımı uygulamasıyla yoğunluğun azaltılması planlanıyor. Yapılan bu çalışma ile ultrason çekimleri aynı gün içerisinde gerçekleşmektedir.” Şeklinde konuştu.

Radyoloji Ünitemizde röntgen, tomografi ve mamografi çekimleri aynı gün içerisinde çekilirken 3 gün içesinde ise raporlanıyor.